Ontzettend veel mensen hebben vele jarenlang gedroomd van een sfeervolle haard in hun woning. Uiteindelijk is echter gebleken dat het realiseren van een dergelijke haard helaas niet tot de mogelijkheden behoorde. Dat is zonde, want op die manier gaat een aanzienlijk stukje sfeer verloren en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Tegenwoordig kan dat probleem zeer eenvoudig worden opgevangen. Dit meer bepaald door het kopen van één van de verschillende sfeerhaarden die er op de markt zijn terug te vinden. Wil jij ook graag ontdekken wat dergelijke haarden tegenwoordig zo populair maakt? Dan kan de informatie op deze pagina je daar alles over vertellen! 

Welke verschillende sfeerhaarden bestaan er?

Laat ons om te beginnen even kijken naar de verschillende soorten sfeerhaarden die er op de markt zijn terug te vinden. Het spreekt immers voor zich dat er niet zomaar één type haard is. We maken eigenlijk grofweg een onderscheid tussen vier verschillende soorten, namelijk:

  1. Een elektrische haard; 
  2. Een zogenaamde gelhaard;
  3. De exemplaren op gas; 
  4. Sfeerhaarden met bio-ethanol; 

In principe zijn alle vier deze opties het overwegen waard. In het merendeel van de gevallen hebben mensen die van plan zijn om een dergelijke haard te kopen zelf wel al een bepaalde voorkeur. Ben je uiteindelijk van plan om een elektrisch exemplaar aan te schaffen? Dan moet je er wel rekening mee houden dat deze wellicht niet standaard over een elektrisch element beschikt. Wil je dat je haard dus met andere woorden ook kan verwarmen? Dan moet je dat element naar alle waarschijnlijkheid nog extra bijkopen. Hier moet je dus wel rekening mee houden. 

Wat zijn de belangrijkste voordelen? 

Er zijn echt behoorlijk wat interessante voordelen verbonden aan het aanschaffen van één van de verschillende sfeerhaarden die er op de markt zijn terug te vinden. In eerste instantie is het natuurlijk zo dat je ze in elk huis kan integreren. Neem nu bijvoorbeeld een elektrisch exemplaar. Deze kan je overal plaatsen waar eenvoudigweg een stopcontact voorhanden is. Verder dien je hiervoor dus geen andere voorzieningen te hebben. Dat geldt ook voor een haard die werkt op bio-ethanol. 

Heb je voor elektrische exemplaren nog een stopcontact nodig om ze te kunnen doen werken, dan kan je een bio-ethanol exemplaar gewoon overal ophangen waar je maar wil. Het enige wat je nodig hebt is natuurlijk de brandstof die in de haard moeten worden gedaan. Dat is alles.

Hoeveel kosten sfeerhaarden?

De kosten die je moet betalen voor sfeerhaarden zijn uiteraard sterk verschillend afhankelijk van het exemplaar in kwestie. Voor de gel- en elektrische exemplaren geldt dat ze het voordeligst zijn. De duurste sfeerhaarden zijn de exemplaren die werden op basis van gas. Ben je van plan om een elektrisch exemplaar aan te schaffen? Dan moet je er wel rekening mee houden dat je mogelijks nog het verwarmingselement extra dient te kopen. Op die manier kan de kostprijs natuurlijk wel nog enigszins oplopen. Wil je graag het voordeligste exemplaar kunnen aanschaffen? Hou er dan rekening mee dat je er goed aan doet om altijd even een vergelijking uit te voeren. 

Wat maakt sfeerhaarden tegenwoordig zo populair?