Gordijnen kopen we niet iedere dag, maar soms is het wel noodzakelijk om je huidige raambekleding te vervangen of om je nieuwe woning van mooie gordijnen te voorzien. Dus je opent vol goede moed de zoektocht naar mooie exemplaren om vervolgens tot de ontdekking te komen dat er wel heel veel keuze is. Maar er is geen reden tot paniek, want door logisch na te denken en je niet alleen maar te laten leiden door je persoonlijke smaak, kun je de beste beslissingen nemen. Wij helpen je een handje door in onze blog te vertellen waar je op moet letten wanneer je ze uitzoekt.

Gordijnen in verschillende kleuren

Gordijnen worden van verschillende soorten materialen gemaakt en dan heb je ook nog de keuze uit enorm veel verschillende soorten kleuren. Je bent al snel geneigd om een gordijn uit te kiezen in de kleur die je mooi vindt, maar past het dan nog wel bij je interieur? Goede vraag, toch? Wees jezelf ervan bewust dat ze je kamer kunnen maken of breken en je moet dus wel een goede keuze maken. Kies je bijvoorbeeld voor neutrale kleuren of ga je juist voor uitgesproken kleuren. In het laatste geval heb je wel raambekleding die tevens als eyecatcher dient.

De stofeigenschappen

De kleur is één ding, maar je moet ook kijken naar de stofeigenschappen. Er zijn verschillende stofeigenschappen waaruit je kunt kiezen en hier speelt zowel de persoonlijke smaak als het interieur een rol in. Je zou dus kunnen zeggen dat de keuze die je maakt net zo belangrijk is als het uitkiezen van een bepaalde kleur. Wil je echt zeker weten dat je geen miskoop doet? Neem dan gratis staaltjes mee of vraag via een aanbieder op het internet gratis staaltjes aan. Zo kun je het beste bepalen of de keuze die je wilt maken ook daadwerkelijk de juiste is. De stofeigenschappen waaruit je kunt kiezen zijn doorgaans; 

  • Dessin
  • Velours
  • Glanzend
  • Kreukeleffect
  • Linnenlook

Gordijnen ophangen

Hoe ga je de gordijnen ophangen? Dat is sterk afhankelijk van het soort dat je kiest en waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Het is nu eenmaal een feit dat je ook een enorme keuze hebt uit verschillende rails en roedes. Van simpele systemen tot aan elektrische rails. Wat je ook kiest, houdt er in ieder geval rekening mee dat het praktisch moet zijn. Je wilt immers niet continu in gevecht zijn als je ze wilt openen of wilt sluiten. 

Verduisterende gordijnen kopen?

Verduisterende gordijnen zijn een goede keuze wanneer je geen last wilt hebben van lichtinval. In de meeste gevallen wordt verduisterende raambekleding voor in een slaapkamer gekozen, maar het is ook helemaal geen raar idee om ze in de huiskamer op te hangen. Zeker als je op de dag veel televisie kijkt of achter een beeldscherm zit. Niets is vervelender dan lichtinval in een beeldscherm. Met verduisterende gordijnen voorkom je dat probleem. Dus denk goed na of je deze varianten wilt kopen en waar je ze wilt ophangen.

Waar moet je op letten als je gordijnen wilt kopen?