Het formaat van de fotolijst speelt een grote rol op de uiteindelijke uitstraling van een bepaalde foto. Sta jij bijvoorbeeld op het punt om een fotowand te creëren? Dan is het interessant om met verschillende formaten lijsten te werken. Een grote foto in een grote lijst heeft een totaal andere sfeer dan een kleinere lijst. De combinatie van verschillende groottes maakt vaak een uniek geheel. Het formaat van de fotolijst hangt dus af van meerdere factoren. Als je al een foto hebt dan wordt je in de uiteindelijke keuze beperkt.

De juiste afmeting voor mijn foto

Foto’s laten altijd een bijzondere momentopname zien. Je hebt natuurlijk foto’s van die ene prachtige reis en het aanzoek of de eerste avond in de kroeg. Deze momenten wil je vanzelfsprekend koesteren en op een mooie manier weergeven. Foto’s komen goed tot hun recht in een mooie fotolijst. Maar welke fotolijst past goed bij jouw foto? Bij Lijstentoko worden de fotolijsten gerangschikt op basis van de afmeting. Er zijn tal van verschillende fotolijsten beschikbaar en daarmee garanderen zij dat er altijd een geschikte fotolijst is voor het formaat van jouw foto.

De foto moet nog afgedrukt worden

Als je de foto nog moet afdrukken, kun je nog alle kanten op wat betreft het formaat van de fotolijst. Lijstentoko heeft bijvoorbeeld meer dan 18 verschillende afmetingen. De kleinste afmeting is 9 bij 13 centimeter. Dit formaat wordt veelgebruikt bij bijvoorbeeld portretfoto’s of foto’s die net iets kleiner zijn dan het standaardformaat. De grootste afmeting is 50 centimeter bij 70 centimeter. Dit formaat wordt weer veel gebruikt voor posters of hele grote foto’s. Een voordeel is dat per afmeting er ook nog meerdere fotolijsten te verkrijgen zijn. De materialen, de kleur en de stijl van de fotolijst zijn altijd uniek.

De beste kwaliteit gegarandeerd

Heb jij een bepaalde fotolijst op het oog maar is de foto eigenlijk net iets te klein? Dan is een passe-partout een goede optie om alsnog een mooi geheel te realiseren. De kartonnen rand om de foto of afbeelding zorgt voor ruimte tussen de lijst en de foto. Dit is overzichtelijk en brengt een rustiger beeld met zich mee. Zoals eerder beschreven heeft Lijstentoko een zeer uitgebreid aanbod met verschillende afmetingen fotolijsten. Daarnaast zijn veel van de fotolijsten ruim op voorraad en als jij de lijst voor 15:00 besteld, dan wordt de bestelling diezelfde dag nog verzonden.

Vind de perfecte afmeting voor jouw fotolijst