Wie plinten kopen – Mooieplinten gaat, moet altijd op het volgende letten. De sfeer in een woning wordt voor een heel groot gedeelte bepaald door de vloer. Bij het kopen van plinten moet je er op letten dat de plint aansluit bij de vloer en anders bij de muur. Niet alleen het materiaal moet kloppen, ook de kleur. de plint is in feite de verbindende factor tussen wand en vloer. Als je een plint gaat uitkiezen, kies je in eerste instantie het type plint (vloer of wand), daarna kijk je naar de gewenste hoogte en dikte van de plint. Tot slot bepaal je ook de gewenste kleur van de plint. 

Nieuwe plinten kopen: zo pak je het aan 

In elk interieur hangt een bepaalde unieke sfeer. Bij het uitkiezen van plinten moet je er goed op letten dat de plinten aansluiten bij de huidige sfeer. Ben je een liefhebber van modern? Of van klassiek? Misschien heb je het liefst jaren ‘30 of juist landelijk? Er past een plint bij ieder type huishouden en bij iedere smaak. Wat je ook zoekt, Mooie Plinten heeft het voor je. 

De kracht van de gladde plint 

Gladde plinten kopen? Deze sluiten het beste aan bij moderne interieurs. De plinten zullen, in het geval van een muurplint, tussen de negen en twaalf centimeter hoog zijn. Wist je dat er door de jaren heen een voorkeur is ontstaan voor hogere plinten. Dat zag je vooral terug in woonmagazines en in woonprogramma’s. Een hogere muurplint biedt rust in het ontwerp en straalt bovendien een bepaald soort luxe uit. De gladde plint is vandaag de dag veruit het populairst. 

Of kies je voor kraalplinten? 

Kraalplinten kopen? Deze werden met name vroeger veel gebruikt in huizen. Ze droegen sterk bij aan een authentieke interieurstijl. Een gladde plint of een kraalplint uitkiezen, is in bijna iedere woning mogelijk. Deze plintsoort past ook in bijna ieder woningtype. Als het op kraalplinten aankomt, kan er ook uit verschillende kleuren, hoogtes en diktes gekozen worden. 

Of toch een luxeplint? 

Luxe plinten kopen, betekent plinten met een extra fraai model aanschaffen. Deze luxe plinten zijn vaak voorzien van sierlijke accenten. Welke accenten je kiest is afhankelijk van je smaak, maar ook van de accenten die je in de woning zelf tegenkomt. Een luxe plint heeft bijvoorbeeld een extra sierrand of een afgeronde vorm. Deze maken de aanblik ervan net iets fraaier. Luxe plinten zijn vaak ook iets hoger dan gewone gladde plinten: 12 tot 19 cm hoog. 

De kracht van een monumentenplint 

Zogenaamde monumentplinten kopen draagt bij aan de vorstelijke uitstraling van een woning. Dit soort plinten was een veel gezien fenomeen in herenhuizen uit de jaren 1890-1900. Meestal heeft de monumentenplint een gekrulde vorm en is deze voorzien van één of meerdere decoratieve sierlijsten. Ook de monumentenplint is wat hoger dan de gemiddelde plint. 

Wat is precies een overzetplint? 

Overzetplinten kopen? Een overzetplint aanschaffen, houdt in dat je een nieuwe plint over de huidige plint plaatst. De overzetplint heeft een uitsparing aan de achterzijde waardoor het plaatsen een makkie wordt. Met andere woorden: de mogelijkheden tot plintenkoop zijn enorm.

Plinten kopen: hier moet je bij aankoop op letten