Het uitkiezen van de juiste deurklinken lijkt onbelangrijk, maar ze bepalen wel mee de stijl van je deur en van je ruimte. Je hebt verschillende mogelijkheden qua materiaal en qua kleur. Wanneer je een ruimte renoveert, moet je natuurlijk wel zeker zijn dat de deuren bij de rest van je kamer past.

Kies de juiste stijl

Deurklinken die contrasteren met je deuren zorgen meestal voor een landelijke uitstraling. Klinken die dezelfde kleurtint hebben als je deuren creëren eerder een moderne en minimalistische uitstraling. Meestal trek je een bepaalde stijl door in heel je woning. Om een geheel te krijgen in je woning, worden vaak dezelfde deurklinken gebruikt in de volledige woning. Bij Ostiumhome vind je verschillende deurklinken die bovendien gratis worden verzonden.

Deurkrukken of deurknoppen

Een belangrijk detail is het verschil tussen deurkrukken of deurklinken en deurknoppen. Deurknoppen zijn rond en bestaan al verschillende eeuwen. Ze hebben vaak een iets ouderwetsere look, maar vandaag de dag zijn er zeker en vast ook moderne deurknoppen te vinden.

Deurkrukken bevatten een hendel of handvat waarmee je de deur kan openen. Deze zijn iets eigentijdser waardoor je ze veel vaker in woningen en bedrijven zal terugvinden.

Deurkrukken op schild

Bij deurkrukken op schild worden de deurkrukken vastgemaakt op het schild waardoor je ze dus niet apart kan of hoeft te bestellen. Niet elke deurkruk op schild past alle deuren. Bij een buitendeur kies je best voor een deurkruk met een profielcilindergat. Bij een binnendeur kan je kiezen voor een blind schild, dus zonder sleutelgat, of met een sleutelgat. Wanneer een deur niet op slot moet kunnen, zorgt een deurkruk met een blind schild vaak voor een mooiere afwerking.

Plaats kwaliteitsvolle deurklinken op jouw deuren