Ben je op zoek naar de ideale eetstoelen voor aan je nieuwe eettafel? Dan ben je bij MeubelBaas aan het goede adres. Eetstoelen zijn belangrijke meubels in huis, aangezien je hier toch de dag start en vaak eindigt. Ze bepalen tevens de sfeer van je eetkamer en woning. Wanneer je op zoek gaat naar die perfecte eetstoel, zul je zien dat er een groot assortiment aan eetkamerstoelen verkrijgbaar is. Je moet echter voor ogen houden dat de stoel bij je eettafel moet passen en bovenal dat je comfortabel moet zitten.

Alle kleuren en stijlen eetstoelen

Zoals hierboven al vermeld werd, krijg je eetstoelen in een groot assortiment. Kortom, er is veel keuze in kleuren, materialen en stijlen. Een eetkamerstoel moet aansluiten bij de eettafel en de rest van je interieur, want zo vorm je een samenhangend geheel en dat zorgt voor rust tijdens je maaltijden. Toch heb je ontzettend veel keuze nog in kleuren, maar ook in materialen. Welk materiaal je kiest, is afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van kinderen. Zij maken wel eens wat vies. Het is dan niet verstandig om eetstoelen te hebben in velvet of andere stofsoorten, die je minder makkelijk kunt reinigen. In dit geval kun je misschien beter kiezen voor kunststof of metalen stoelen. 

Materiaalkeuze van belang

Bij het kiezen van de juiste eetstoelen, is de materiaalkeuze belangrijk. Met de juiste eetkamerstoelen breng je immers extra sfeer aan je eetkamer. Je kunt kiezen om je stoelen te laten aansluiten bij de heersende stijl of je laat ze hiermee contrasteren, zodat ze meer nadruk krijgen. Ook is de interieurstijl naast de locatie van belang voor de materiaalkeuze. Mensen die een industriële stijl aanhouden, zullen bijvoorbeeld eerder kiezen voor leren stoelen dan iemand met een Scandinavische stijl. Wat passend is bij jouw interieurstijl kun je ook altijd bij deskundigen navragen, wanneer je zelf door de bomen het bos niet meer ziet.

Comfortabele eetstoelen

De eetkamer is veelal het centrum van een huis. Aan de eettafel start je de dag met een ontbijt en je eindigt er met een heerlijk diner. Tevens is dit de plek, waar je ook vaker gasten aan zult ontvangen. Als je veel tijd aan je eettafel doorbrengt, is het van belang dat je er comfortabel kunt zitten zonder last te krijgen van fysieke klachten, zoals rug- of nekpijn. Eetstoelen van microvezel bieden bijvoorbeeld comfort, maar ook stoelen die armleuningen bevatten of wieltjes kunnen extra comfort bieden aan de gebruiker. 

Ruimte houden

Belangrijk, wanneer je nieuwe eetstoelen aanschaft, is ruimte. Je moet er rekening mee houden dat er voldoende loopruimte overblijft en dat er genoeg beweegruimte van de stoelen is. Eetkamerstoelen moeten hierdoor makkelijk verschoven kunnen worden. Het is eveneens van belang dat er voldoende ruimte is tussen de stoelen. Je wil je buurman of buurvrouw niet het eten van het bord slaan. Tevens moet er genoeg ruimte zijn tussen je benen en de tafelregel. Hiervoor wordt een afstand van ongeveer tien centimeter als comfortabel geacht. Houd overigens ook rekening met de stijl van de eetkamertafel. Ben je bijvoorbeeld al in het bezit van een eiken eettafel is het verstandig om hier passende stoelen bij te zoeken. 

Eetstoelen van de beste kwaliteit