Ben je naar planten op zoek die je huis lekker kunnen opfleuren? Maar ben je bang dat je gaat vergeten om je planten water te geven? Als je een mooie nepplant koopt is dit geen probleem meer. Nepplanten hebben natuurlijk geen onderhoud nodig en blijven altijd mooi. Dit is ideaal voor als je wel een grote plantenliefhebber bent, maar niet zulke hele groene vingers hebt. Met mooie kunstplanten kan je je hele huis vol zetten met je favoriete planten, zonder dat je er omkijken naar hebt. Ben je nog een beetje aan het twijfelen of je wel nepplanten in huis wil hebben? In deze blog hebben we alle voordelen van kunstplanten op een rijtje gezet. Ook zullen we je een paar tips geven voor het uitzoeken van de mooiste nepplant. Lees dus vooral verder!

De voordelen van een nepplant

Naast dat een kunstplant geen water nodig heeft en niet dood kan gaan, heeft een kunstplant nog veel meer voordelen. Zo hoef je niet bang te zijn voor allergische reacties. Door veel echte planten kunnen er pollen in de lucht komen. Als je hier allergisch voor bent, is dit natuurlijk heel erg vervelend. Met een kunstplant hoef je niet bang te zijn voor deze pollen en kan je vrij blijven ademen. Ook zijn nepplanten goedkoper dan echte planten. Echte planten moet je namelijk weer keer op keer opnieuw kopen. Ook komen de onderhoudskosten er nog bij. Dit is allemaal niet het geval bij een nepplant. Deze hoef je alleen maar mooi neer te zetten en dan kan je vervolgens ongestoord genieten van je mooiste aankoop.

Verschil in kwaliteit

Heel veel winkels verkopen tegenwoordig nepplanten, maar niet elke winkel heeft de beste kwaliteit. Dit wil je natuurlijk wel, want je wil niet dat je nepplanten er heel nep uit zien. Je wilt dat ze niet van een echte onderscheiden zijn. Als je op zoek gaan naar een nieuwe nepplant is het verstandig om er eentje uit te kiezen die een UV-bescherming heeft. Zo kan je de nepplant overal in huis neerzetten en hoef je niet bang te zijn dat deze verkleurd door de zon. Een nepplant met een UV-bescherming gaat dan dus ook langer mee. Ook het materiaal waar een kunstplant van gemaakt is, doet veel voor hoe deze er uit ziet. Als een nepplant van goedkoper materiaal gemaakt is, kan het zijn dat de plant heel erg glimt en er dus meteen nep uitziet.

Wat voor soort nepplant?

Er zijn heel veel soorten nepplanten op de markt. Bijna elke echte plant is wel nagemaakt. Je kan er dus bijvoorbeeld voor kiezen om een mooie kunst hangplant te kopen. Deze zou je mooi aan de hoek van de kast kunnen hangen. Je zou ook een mooie grote nepplant kunnen kopen en hiermee die ene hoek in de huiskamer opvullen die er anders best leeg is. Je kan ook allemaal kleine nepplantjes gaan verzamelen voor op je slaapkamer of voor op de kast in de woonkamer.

Een nepplant die niet van een echte te onderscheiden is