Ben jij van plan om je badkamer binnenkort een make-over te gaan geven? Dan is het zeker mogelijk dat je gaat kijken naar een douchecabine kopen. Een mooie douchecabine geeft je namelijk een mooie uitstraling en daarnaast zorgt het er ook voor dat de badkamer niet nat wordt. Een douchecabine kopen is echter iets wat lastiger is dan je in eerste instantie zou denken. Zo kun je kiezen uit verschillende douchecabines en elementen. Om deze reden zullen we hieronder kort stilstaan bij de mogelijkheden van een douchecabine kopen. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Douchecabine kopen? Kijk naar de vorm!

Als je op zoek gaat naar een douchecabine kopen is het goed om naar de vorm van de cabine te kijken. Er zijn namelijk verschillende vormen op de markt beschikbaar. Hierbij kun je denken aan:

  • Een kwartronde douchecabine, deze douchecabine plaats je in de hoek van de badkamer. Door de afgeronde vorm is het praktisch uitvoerbaar voor kleinere badkamers. Zo is het mogelijk om voor een variant te kiezen van 80 centimeter.
  • Een rechthoekige douchecabine, als je voor dit model kiest zijn er genoeg mogelijkheden als we kijken naar de afmetingen. Daarnaast is het ook het middelpunt van een badkamer.
  • Een vijfhoekige douchecabine, dit is een combinatie van een compacte en een kwartronde douchecabine. Als je voor dit model kiest krijg je een hypermoderne uitstraling.
  • Een hoekinstap cabine, dit is een wand die compleet weg te draaien is. Deze douchecabine is als erg comfortabel te beschouwen en heeft een ruime instap.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden als het aankomt op een douchecabine kopen.

De verschillende maten van douchecabines

Bij een douchecabine kopen komt meer kijken dan je zou denken. Zo zijn de afmetingen een belangrijk onderdeel die hierbij komen kijken. Douchecabines zijn er namelijk in verschillende maten waardoor in elke badkamer wel een mooie douchecabine past. Als we kijken naar de meest voorkomende maten van douchecabines zijn dit de 80 x 80 en 90 x 90 afmetingen. Echter, is het ook mogelijk om te kiezen voor de rechthoekige variant zoals een 120 x 90 centimeter.

Het kiezen van glas dat bij je past

Als je op zoek gaat naar en van plant bent een douchecabine kopen, dan is het ook goed om te kijken naar het type glas. Het hoofdbestanddeel van een douchecabine is namelijk glas en daarom is het dus goed om te kijken naar het verschillende type glas dat beschikbaar is. Hecht jij bijvoorbeeld weer waarde aan privacy? Dan is het aan te raden om voor melkglas te gaan. Hierbij kun je van de buitenkant niet naar binnen kijken waardoor je privacy zo optimaal mogelijk wordt benut. Het kan natuurlijk voorkomen dat je stevig glas wilt aanschaffen en in dat geval is het aan te raden om te kiezen voor veiligheidsglas. Ben je benieuwd hoe elk type glas er in werkelijkheid uit ziet? Dan is het aan te raden om hierover in gesprek te gaan met een specialist van Douche Concurrent zodat je altijd de juiste keuze zult gaan maken.

Een douchecabine kopen? Lees dit artikel!