Ben je aan het kijken naar een goede steigerpijp? Dan is het goed om eerst te bekijken wat je hierover moet weten. Er zijn namelijk een aantal specificaties waar je rekening mee moet houden en je kunt er ook een groot aantal kanten mee op binnen jouw huishouden. Als je op zoek gaat naar de pijpen moet je ook kijken naar de verschillende bedrijven die deze in het assortiment hebben opgenomen. Steigerbuisstunter is hier een goed voorbeeld van. Maar wat kun je hier allemaal mee? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij. 

Meubelstukken maken met steigerpijp

Een steigerpijp kun je gebruiken voor veel verschillende doeleinden. Als doe-het-zelver heb je daarom altijd een goed materiaal in handen om bijvoorbeeld meubels mee te maken. Zo kun je bijvoorbeeld banken maken, waarbij het onderstel uit de pijp bestaat. Ook kun je kasten, bedden en andere meubelstukken maken. Hiervoor kun je de pijpen aan elkaar maken, waardoor er een goede ondersteuning is en je binnen een korte tijd de meubelstukken in handen hebt en kunt genieten van de eigenschappen die deze met zich meebrengen. Jouw klusproject zal met de juiste hulpmiddelen direct een groot succes worden. 

De afmetingen vooraf bepalen 

Je kunt de steigerpijp hiervoor in een groot aantal varianten aanschaffen. Het gaat hierbij om onder andere de afmetingen. Bij een professional kun je de lengte altijd bepalen aan de hand van jouw klusproject. Zorg er daarom voor dat je altijd eerst bekijkt welke lengte je nodig hebt, zodat je de pijpen al op maat kunt laten maken en zelf minder tijd kwijt bent aan het op maat maken en direct alles in elkaar kunt zetten. Ook moet je kijken naar de diameter van de pijp, omdat dit een geheel andere uitstraling kan geven aan meubelstukken. 

De bevestigingsmaterialen voor de pijpen aanschaffen

Als je de steigerpijp hebt gevonden, kun je ook nog naar de bevestigingsmaterialen kijken. De pijpen moeten namelijk allemaal aan elkaar gezet worden en hier is altijd een stevige bevestiging voor nodig. De koppelingen kunnen dan extra ondersteuning bieden aan de pijpen. Hiervoor moet je wederom letten op de afmetingen. De diameter van de pijp moet passen bij de diameter van de koppeling. Je maakt van jouw volledige klusproject een goed eindresultaat door de juiste materialen bij elkaar te krijgen en kunt genieten van wat in elkaar gezet hebt voor jouw woning.

Steigerbuis & buiskoppeling specialist | Steigerbuisstunter

Begin snel met jouw klusprojecten 

Het is verstandig dat je iedere steigerpijp met elkaar vergelijkt. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden en de specificaties kunnen op dit gebied van elkaar verschillen. Als je hierbij jouw wensen goed op een rij zet en de specificaties naast elkaar zet, geef je jezelf de gelegenheid om alles voor jouw klusprojecten in huis te halen. Een professional kan jou altijd helpen om gerichter te kijken. Je kunt daarom adviezen opvragen en jouw vragen stellen. Je weet zo beter waar je naar kunt kijken en kunt de aankoop afronden. Je begint dan snel met jouw volgende klus.

Dit moet je weten over een steigerpijp