Shoppen, heel veel mensen doen het graag en wordt dan ook vaak als een hobby bekeken. Maar hoe graag we ook gaan shoppen, onze portemonnee laat dit helaas niet altijd toe. Daarom is het uitkijken naar de koopjesperiodes of Black Friday! Dat is de dag waarop je als shopaholic echt wel koopjes kan doen. 

Laatste vrijdag van november

De laatste vrijdag van november staat door echte shopaholics in het rood aangeduid in de agenda. De dag waarop ze de gekste koopjes kunnen doen want dan is het Black Friday. Tal van (web)winkels verkopen dan hun producten met te gekke kortingen. Kortingen tot wel -70% zijn absoluut geen uitzondering. Wanneer er nog tal van zaken moeten gekocht worden, is het op die dag dus echt wel het moment! 

Vanwaar komt Black Friday? 

Het fenomeen Black Friday kent uiteraard zijn oorsprong in Amerika. Daar staat die dag uiteraard ook volledig in het teken van kortingen, maar het is ook het begin van het inkoopseizoen voor de Kerstperiode. Vanaf dat moment beginnen heel veel mensen hun aankopen te doen voor Kerstmis. De meeste Amerikanen hebben op Black Friday zelfs een dag vakantie om naar hartenlust te kunnen shoppen. Dit fenomeen is in de loop der jaren overgewaaid naar Europa en vooral in België en Nederland erg populair. 

Hele week shoppen met kortingen

Alsof 1 dag nog niet genoeg is om aan hoge kortingen te shoppen, organiseren sommige winkels een Black Week. Dit gaat dan vooraf aan Black Friday, start de maandag ervoor en eindigt die zondag met het Black Weekend. Je leest het dus goed, die week kan je een hele week shoppen met hoge kortingen. Heb je dus nog een nieuwe jeans nodig of een paar spullen voor in de keuken? Laat je helemaal gaan tijdens de Black Week!

Black Friday, dé hoogdag voor shopaholics!